Úton önmagunkhoz

"A nyilvánvaló dolgok legtöbbször rejtve maradnak előttünk. Annyira a szemünk előtt vannak, hogy egyszerűen nem vesszük észre őket." Thomas Schafer

Női mivoltunk

2016. január 03. 17:01 - ildiko.szabo

Mennyire adsz teret női énednek?

A mai világban szinte már divattá vált a kemény, férfias nő eszménye. Azt hisszük, hogy csak így juthatunk előre, csak így érhetünk el valamit az életben. Sokan elnyomják az érzékeny, intuitív női oldalukat és mindenkin átgázolva, saját lelkük törvényének ellentmondva élnek és cselekszenek.

Pedig ez egy csapda, mely több veszélyt rejt. Veszélyes ez az életvitel, mert nem így lettünk programozva. Csak éppen hajlamosak vagyunk a társadalmi elvárások szerint, önmagunkat is elnyomva élni.

 Férfiként is szükség van a női minőség megélésére. Nőként pedig szintén olyan fontos, hogy egyensúlyban legyen a két felünk. Nem szabad maszkulinná válnia egy nőnek. Még ha a társadalom ezt diktálja is.

Vigyázat! Összeroppanhat az, aki saját belső törvényeivel szembe fordulva, lelkére nem hallgatva, elnyomja női mivoltát.

Hová vezet ez? Nézz csak körül! Mindannyiunk környezetében vannak olyan nők, akik ebben a téveszmében már szinte teljes mértékben felülírták lelkük törvényét. Nem nehéz felismerni. A kemény külső és rideg megnyilvánulások mögött könnyen felfedezhető a belső bizonytalanság, az önmagába vetett hit hiánya.

Ahogyan én látom, a legnagyobb veszélye ennek a társtalanság, ami főként a keménység álcája mögött megbúvó bizonytalanságból fakad. Hiszen, ha valaki önmagával, belső életével nincsen tisztában, nem is élhet meg és át egy párkapcsolatot teljes mélységében. Sőt, általában, mielőtt komolyra fordulhatna a dolog, ki is ugrik belőle. Szerepet játszva, álarc mögé bújva nem is vehet részt teljességgel egy párkapcsolatban csak ideig-óráig. Ilyenkor persze hajlamos a másik nemet okolni a kudarcba fulladt kapcsolat okán. Ettől általában még inkább megkeményedik és bevonzza ugyanazt a sorsszerű történet mintát. Egy újabb „rossz” kapcsolatot.

Nagy jelentősége van felismerni és elfogadni, hogy félig édesanyánkból, félig édesapánkból lettünk. Nemünktől függetlenül adott ez a felosztás és akár elfogadjuk, akár elutasítjuk szüleinket, ez ellen nem igen tehetünk semmit. Ez a törvényszerűség adott és irányítja sorsunkat, életünket.

Megpróbálva ezzel ellentétesen cselekedni vétség az élet rendje ellen!

Ismerd hát fel magadban a női részt. És engedj neki utat. Nem attól lesz sikeres és teljes az életed, hogy női bőrbe bújt, keménykedő férfiként éled. Aknázd ki férfias oldalad előnyeit, hiszen a megvalósításhoz, a cselekvéshez nélkülözhetetlen ez a részed is. De ne engedd, hogy felülkerekedjen!

Merj lágy lenni és befogadni is!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása