Úton önmagunkhoz

"A nyilvánvaló dolgok legtöbbször rejtve maradnak előttünk. Annyira a szemünk előtt vannak, hogy egyszerűen nem vesszük észre őket." Thomas Schafer

Pipacs a búzamezőn!

2016. január 04. 20:45 - ildiko.szabo

Magadért élj!

Élvezetes, hasznos dolog megismerni önmagunkat. Folyamatos utazás ez, a térképre pedig mindig újabb és újabb területek kerülnek fel. Lelkünk titkait kibontani. Meglátni a pipacsot a búzamezőn.Óriási kaland!

Sokáig nem is gondoltunk rá, nem is tudtunk róla, csak éreztük, amikor nem jó úton haladtunk, hogy valami belülről feszít, tiltakozik.

Éveket járunk iskolába, ahol óriási lexikális tudásra teszünk szert, miközben a lelkünk ismeretlenül szunnyad legbelül. Nem tanítanak meg arra, hogy lélekből éljünk és cselekedjünk. Túlracionalizált világunkban nem kap kellő hangsúlyt a belső sugallat fontossága. Magunknak kell hát megérnünk, elérkezettnek látni a pillanatot, amikor elindulunk az önmegismerés véget nem érő útján.

Ezen utazás kapcsán átgondoltam, mi az, ami nekem a legnehezebb. Eddigi életem során a legnagyobb kihívást a másoknak való megfelelési kényszer jelentette. Lehet ez egy családtag, egy barát. Igazából a személy nem is annyira lényeges. A lényeg maga az érzés, hogy rendkívüli módon érdekelt mások véleménye. Sokáig azt tettem és úgy, ahogyan a számomra fontos emberek diktálták. Az Ő véleményük volt az irányadó. Gondoltam, így van ez rendjén, hiszen jót akarnak. Ma már látom, a jóakarat az Ő szemszögükből volt jó. Az én életutam mást akart megvalósítani.

Azért osztom meg most Veled ezeket a sorokat, hogy Te ne tedd ezt! Nem érdemes!

Magadért élj! Hosszú évek után én is beláttam ezt és valahogy minden könnyebb lett. Már nem az foglalkoztat, hogy ki mit mond, mit és hogyan kellene tennem. Meghallgatom, elraktározom ezeket a javaslatokat és megyek tovább. Tudom a célt és élvezem a felé vezető utat. Mert az enyém. Az én célom, az én utam, amit járnom kell.  A lelkem által elfogadott választásról van szó. És ez az, amit senki el nem vehet, mert belülről ered.

Hogy mennyire nehéz? Nagyon is, de hidd el megéri. Sokkal szabadabb leszel, sokkal befogadóbb. Felszabadul rengeteg energiád, amit eddig felesleges dolgokra pazaroltál. Be tudod fogadni azokat az impulzusokat, melyeket a tanáraid és az élet nyújtanak.

Bármit csinálsz az életben, bármilyen területen tevékenykedsz is fontos, hogy ne kényszerből és másoknak megfelelni akarásból cselekedj.

Ne tagadd meg önmagad! Légy úttörő! Élj magadért! Élj másként!

Ahogy Mahatma Gandhi mondta: „Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.”

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása