Úton önmagunkhoz

"A nyilvánvaló dolgok legtöbbször rejtve maradnak előttünk. Annyira a szemünk előtt vannak, hogy egyszerűen nem vesszük észre őket." Thomas Schafer

Feladás és elengedés

2016. július 26. 14:15 - ildiko.szabo

Napjainkban rendkívül nagy jelentőséggel bír a feladás és elengedés fogalma. Illetve ezek alkalmazása mindennapjainkban.

Feladni valamit.... Neked is egyből rossz érzésed támad e szó hallatán? Pedig feladni hasznos lehet. Mit is jelent feladni? Negatív csengése van ennek a szónak, de ez inkább a mai kor megkövesedett, materialista gondolkodásmódjának köszönhető. Vannak élethelyzetek, amikor szükségessé válik, hogy lemondjunk az irányításról és hagyjuk a dolgokat egyszerűen csak történni, ahogyan megadatik.

Elengedés...a mai világban? Amikor hajlamosak vagyunk foggal-körömmel ragaszkodni ahhoz, amiről úgy véljük egyszer már a miénk lett és ez örökre szól.

Többnyire azokat az eseteket éljük meg negatívan, amikor nagyon akartunk valamit, sokat tettünk érte. Szinte már görcsbe rándultunk, hogy elérjük. És mégsem…

Gondolhatnánk úgy is, hogy rendben, én mindent megtettem, de egy nálam magasabb hatalom nem engedi, hogy az általam vágyott dolog megvalósuljon. Nem engedi elérni azt, amit annyira szerettem volna. Valószínűleg más dolog vár rám, de addig nem engedhetem be, míg ragaszkodom ahhoz, amihez már régen nem kellene.

Mennyivel jobban tennénk, ha ilyenkor elengednénk a helyzetet. Úgy állnánk hozzá, hogy nem én adom fel, hanem FELadom, egy magasabb hatalomnak. Ezzel elengedem, és egyúttal megengedem magamnak is, hogy tovább lépjek, szabadon!

Nem volna ez így könnyebb? Dehogy nem, csak ehhez szemléletváltás, átprogramozás szükséges. Rögzült szokásainkat, viselkedésmintáinkat kell felülírni. Ezeket is FELadhatjuk és elengedhetjük akár!

Változtatás nélkül nem következik be változás életünkben. A változtatáshoz pedig elengedhetetlen a feladás és elengedés alkalmazása. Megéri odafigyelni erre, mert megtanuljuk, meglátjuk végre, hogy nem lehet mindent akarattal vezérelni.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása