Úton önmagunkhoz

"A nyilvánvaló dolgok legtöbbször rejtve maradnak előttünk. Annyira a szemünk előtt vannak, hogy egyszerűen nem vesszük észre őket." Thomas Schafer

Életeken át

2016. november 07. 15:11 - ildiko.szabo

Tettes vagy áldozat?

fractal-1791997_960_720.jpgVajon ki vagyok éppen? És valójában az vagyok, akinek a külső szemlélők látnak? Tettes vagy áldozat vagyok ebben a pillanatban?

Sokszor életeken át játszmázunk egymással. Egyszer fent, egyszer lent. Végeérhetetlenül harcolunk. Hol én nyerek, hol a másik. De mire jó ez, miért ne lehetne végre vége? Hogy szabadon, békében léphessünk tovább?

Néha nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól tettest vagy áldozatot. Nem mindig kristálytiszta a kép. Sokszor homály fedi az igazságot. Lehetünk-e tettes és áldozat egy személyben? Cserélgethetjük-e a két szerepet? Úgy vélem, igen. Sokszor öntudatlan ez a játék. Viselkedésünk részévé vált, szinte már észre sem vesszük, mit csinálunk egymással.

Mi lenne, ha letennénk e kínos szerepek terhét, ha megszűnhetne ez a béklyó? Megbékélve a múlttal tovább léphetnénk végre. Megtisztulva, új lapot nyithatnánk. A játszmákból megszabadulva szabadon élhetnénk tovább…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szildi.blog.hu/api/trackback/id/tr811932925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása